Vakantiegevoel - Reisverslag uit San Vicente de la Barquera, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu Vakantiegevoel - Reisverslag uit San Vicente de la Barquera, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu

Vakantiegevoel

Door: Dorrie

Blijf op de hoogte en volg Dorrie

15 Februari 2025 | Spanje, San Vicente de la Barquera

febr

San Vicente de la Baquera 13 km (201)

Allereerst ben ik deze morgen ontzettend trots op mijn kinderen Lara en Pieter, die met een mooi artikel in de Volkskrant staan.

Een jaar geleden, toen ik ook in Spanje liep, dacht ik nog " waar beginnen jullie aan" . En nu een jaar later hebben ze een geweldig concept op de kaart gezet..knap " SAUS"

We worden om half 9 wakker. Dat is laat en nietraar, daar Nacho pas na 12 uur " thuis " kwam.

We zoeken een ontbijt bar op en pas om 10 uur zijn we onderweg.

Nacho gooit de structuur, die ik aardig te pakken had, behoorlijk in de war.Het is leuk met hem en ik geniet van mijn wandelvriend. We hebben serieuze gesprekken en we lachenveel .

Het weer isstralend en de route is prachtig.

We lopen veel met zicht opzee en een groot stuk over het strand.

Het strand is heerlijk, veel zaterdag wandelaars blije kinderen en ( geen enge) honden,

echt een vakantiegevoel.

In San Vicente hebben we een goedkoop hostel geboekt. Het doet wat onguur aan. Op de kamer is een bed en een badkamer, dat is prima. Toch ben ik dit keer blij dat Nacho bij mij is.

Mijn schoenen zijn niet goed. Steeds voel ik op natte stukken dat ze glad zijn. Als ik mijn schoenen vergelijk met die van Nacho zie ik dat zijn profiel veel beter is. Dat betekentdat ik andere schoenen moet kopen. Zeker omdat de camino primitivo nog op de planning staat. Ik vind het jammer, omdat mijn schoenen goed zitten en ik gehecht ben aan mijn schoenen

In San Vicente is geen schoenenzaak of sportwinkel.

In de stad, waar het druk is, lunchen we op een terras in de zon. Dat is weer een feestje. Lekker eten, heerlijke wijn en fijn gezelschap!

Ik vind het nu al jammer dat Nacho morgen weer naar huis moet.

Daarna is het voor mij duf doen...douchen, kleren wassen, lezen. En s' avonds nog even naar de bar, die onder het hostel is.

• 15 Februari 2025 - 22:26

Berreke:

Het schoenen dilemma herken ik; we lopen op dezelfde en ook ik merk dat ze op ruig terrein niet echt geschikt zijn. Wel verstandig om andere aan te schaffen en de huidige zo n mogelijk terug te sturen.

• 16 Februari 2025 - 07:19

Minke:

Lastig van die schoenen. Hoop dat je erin slaagt goede te kopen en ze in te lopen zonder blaren . Succes

• 16 Februari 2025 - 09:50

Janvlaarhoven@gmail.com:

Dag Dorrie, fijne schoenen met minder profiel kunnen altijd verzoold worden , blijf genieten van je camino, ik gun je ook verderop een wandelmaatje [e-1f64f][e-1f3fb] groetjes j@n

• 16 Februari 2025 - 10:48

Martin W:

Goedemorgen Dorrie. Wat fijn dat het restaurant van je kinderen zo'n succes is. Is toch een hele onderneming. Lijkt wel een Camino [e-1f60a]. Als je gelegenheid hebt, is een mooie overnachtingsplek bij de Nederlandse Anna van de herberg Aves de Paso in Pendueles. Ligt op de route. Groetjes Martin

• 16 Februari 2025 - 12:38

Pet:

Klinkt als een camino ceen beetje de ups en de downs die elkaar afwisselen

• 16 Februari 2025 - 12:40

Pet:

Leuk die ups en downs die voor afwisseling zorgen . Maakt het toch interessanter.

• 16 Februari 2025 - 14:41

Gon:

Ik was vanochtend in Breda en dacht over het heerlijke eten, toen ze net een paar dagen open waren met Saus. Wat een prestatie. Heel fijn voor jou dat je lekker in de zon loopt langs een mooie route, klinkt aangenaam. Fijne dag nog met Nacho samen