Het boek is uit - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu Het boek is uit - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu

Het boek is uit

Door: Dorrie

Blijf op de hoogte en volg Dorrie

14 Maart 2025 | Spanje, Santiago de Compostela

14 maart Santiago 10 km (715)

Het is al vroeg onrustig in het hostal, dus ik sta ook vroeg op en loop al, terwijl het nog pikdonker is .

Dat is ook weer een mooie ervaring. Het iseen vriesochtend, erg koud. Schemering is er nauwelijks, snel is het licht. Die 10 km stellen natuurlijk weinig voor. Het is allemaal langs huizen, langs Monte de Gozo en ik denk wel 5 km door Santiago, voordat de kathedraal te voorschijn komt. Het zijn voor mij inmiddels bekende straatjes.

Aankomen op het plein blijft mooi... Ik ben uiteraard aanwezig bij de pelgrims mis. Een propvolle kerk, het bestaat nog steeds. Als cadeau werd het grote wierookvat heen en weer geslingerd. Er is een pater die zingt met een indringende stem..het maakt indruk.

Dat was het dan..

Mijn camino VII

Ik kijk er mooi op terug, en een beetje trots ben ik op mezelf maar wat ik vooral voel is dankbaarheid, dat ik dit weer heb kunnen doen, zonder grote problemen. Uiteraard was tgeregeld afzien, was ik vaker moe, en had ik soms pijntjes.Maar het belangrijkste; iedere morgen ( behalve als t regende) was ik blij als ik weer op pad kon gaan. Heb ik enorm genoten van de geweldige uitzichten en van de zee.

Deze camino was veel alleen. Wat vond ik het fijn dat Lara meeliep. En ook Nacho was een paar dagen fijn gezelschap.

Ik was blij met jullie reacties, apps en mails. Dat helpt in die allene periodes, om me een beetje minder alleen te voelen.

Morgenvroeg neem ik de bus naar Rates, een klein dorpje in Portugal.Ik werk daar voor een paar weken in een albergue, die ligtaan de camino Portuguese.Zo kan ik iets terug doen voor de camino , voor mij en voor velen met mij een geweldig gebeuren , dat met name door vrijwilligers in stand wordt gehouden.

Daarna heb ik ook weer heel veel zin om naar huis te gaan , naar mijn vertrouwde en vooral fijne leventje, met familie, vrienden en buren.

Mijn boek gaat dicht...voor jullie allen, heel erg bedankt dat jullie mij volgden, ik hoop jullie snel te zien.

Verzonden vanafOutlook voor Android

• 14 Maart 2025 - 16:54

Ans:

Welgefeliciteerd Dorrie met deze grote prestatie!

Mooi verhaal heb je erbij geschreven, je hebt het toch maar weer gedaan.

Knap om het in deze stille camino periode te volharden.

En dat je ondanks het soms eenzame pad,dit pad tóch hebt bewandeld.

Morgen lekker enkele uurtjes in de bus zitten nagenieten om hierna de pelgrims te verwelkomen en zien te vertrekken elke ochtend. Ook iets héél moois, jij weet waar ze doorheen moeten.

Heb het naar je zin in Rates.

• 14 Maart 2025 - 16:57

Berreke:

Dank voor het lezen in jouw boek!

succes de komende weken!

• 14 Maart 2025 - 17:00

Joop:

Wat een mooie afsluiting van deze voor jou vast weer inspirerende camino. Er zal vandaag heel veel ‘gevoel’ in je verhaal. Echt een geweldige prestatie Dorrie. Dat doen er niet veel je na (op deze leeftijd [e-1f92b]

• 14 Maart 2025 - 17:03

Joop:

Zie je wel: weer kapt ie een stuk tekst af na enkele emoticons. Dit had ik nog geschreven:

• 14 Maart 2025 - 17:05

Joop:

Nu dan toch echt m’n laatste zin: Heel veel succes in Portugal. Mooi dat je iets terug doet voor de camino. En graag straks weer tot ziens.

• 14 Maart 2025 - 17:29

Jeanne:

Diep respect!

• 14 Maart 2025 - 17:31

Froukje:

Hoi Dorrie, dank voor jouw inkijkje in al jouw belevenissen de afgelopen weken. Heel leuk om te mogen lezen. En een prachtige prestatie! Nu heerlijk nagenieten en straks als ware ervaringsdeskundige andere pelgrims op weg helpen. Geniet er nog van! [e-1f340]

• 14 Maart 2025 - 17:32

Leny :

Proficiat Dorrie! N heel fijne tijd in Portugal en dank voor je fijne verslag elke dag! Met bewondering en plezier heb ik je avonturen gelezen. Liefs en tot ergens in april of mei! Leny

• 14 Maart 2025 - 17:46

Lara:

Lekker gelopen, mam!

• 14 Maart 2025 - 17:51

Maria:

Heel fijn dat je nog een paar weken in de roes van de tocht kunt blijven. En natuurlijk je ervaringen delen met de mensen die voorbij komen.

Graag tot een volgende gelegenheid Dorrie. Ik heb van je verhalen genoten.

• 14 Maart 2025 - 17:57

Marion Adriaansen :

Prachtige prestatie Dorrie, in alle opzichten. Dat je zo alleen het avontuur aangaat.

Ik vertrek 23 april uit Porto. Waarschijnlijk te laat om jou in Rates tegen te komen?

• 14 Maart 2025 - 18:02

Henk:

Hoi Dorrie

Deze kun je weer afvinken GEFELICITEERD respect

Ik heb genoten van je berichten

Tot ziens weer bij PH

• 14 Maart 2025 - 18:08

Swets:

Lieve Dorrie,

Wederom een prachtige en knappe prestatie! Het was weer een genot om je reisverslagen te mogen lezen!

Veel plezier nog.

• 14 Maart 2025 - 18:20

Truusje :

Wat een mooie verhalen weer Dorrie. Dankjewel voor het delen van je camino avontuur!

• 14 Maart 2025 - 18:36

Wilma:

Gefeliciteerd Dorrie!

• 14 Maart 2025 - 19:16

Marja:

Geweldig Dorrie, je bent een topper! De primitivo is een zware tocht en je hebt het toch maar weer mooi volbracht! Fijn dat je het goede caminogevoel weer had en heb nog een goede tijd in Portugal. Tot ziens bij PH

• 14 Maart 2025 - 20:19

Marie-Louise:

Hoi Dorrie, wat een prestatie zeg! Je hebt het toch maar weer mooi gedaan. Een geweldige prestatie met mooie, maar zeker ook hele zware dagen. Respect hoor. Ik heb genoten van je verhalen. Tot ziens bij PH!

• 14 Maart 2025 - 20:25

Koosje:

Je hebt een mooie reis gehad, veel succes in Rates

• 14 Maart 2025 - 21:53

Cinthy:

Top Dorrie, ben trots op je. Kanjer dat je bent. Dikke knuffel

• 14 Maart 2025 - 23:39

Addy:

Ik was dit jaar (door een verdrietige situatie)niet zo "schrijverig" als andere keren. Diverse malen heb ik het woord chapeau, respect en bewondering getypt. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Het was iedere avond (voordat ik naar bed ging) heerlijk om een stukje Santiago te lezen. Veel dank en een welgemeend Proficiat, van hart-e! Knuffel, Addy uit Valkenswaard

• 14 Maart 2025 - 23:49

Dharmo:

Wow Dorrie je hebt het alweer gehaald. Geweldig. Bedankt voor al je mooie verhalen. Fijn om je zo te volgen. Ik wens je een fijne tijd in Rates. Liefs

• 15 Maart 2025 - 00:08

Petrie :

Ha Dor, ik ben trots op je, vind het superknap wat

je gedaan hebt.

ik ga je verhalen missen, iedere avond weer leuk

om te lezen.

nog veel plezier in Portugal en ook fijn als je weer

deze kant opkomt.

liefs, Petrie

• 15 Maart 2025 - 08:58

Anke:

Wat mooi Dorrie, dat je andere pelgrims een goed gevoel gaat geven.

Je weet wat ze nodig hebben

en tot ziens op FI

[e-1f44b]

• 15 Maart 2025 - 12:40

Lindy:

Nogmaals chapeau voor jouw prestatie. Nog een fijne tijd en alvast een goede terugreis. Ik ga jouw dagelijkse avontuurlijke verhalen missen, maar ook weer erg fijn als ik je straks weer bij PH zie. Lieve groetjes [e-1f618]

• 15 Maart 2025 - 14:48

Marcel:

Hartstikke mooi Dorrie, de tocht weer volbracht! En leuk dat we die geregeld mochten mee-beleven. Succes nog in de 'nachtopvang' caminolopers en straks weer welkom op Ravelijn in Vught!

• 15 Maart 2025 - 14:55

Coby :

Hoi Dorrie, wat heb je weer een bijzondere wandeling gemaakt. Geweldig! Proficiat!

Natuurlijk was het soms afzien maar je ziet altijd weer een lichtpuntje en blijft genieten. Ik heb genoten van je verhalen. Nog een fijne tijd in Portugal. Liefs, Coby

• 15 Maart 2025 - 16:44

Christha :

Geweldig

• 15 Maart 2025 - 21:48

Pet:

Gefeliciteerd. Bedankt voor het delen van jouw belevenissen. Veilig sangekomen met weer een verzameling herinneringen. Ook mooi dat je niet gelijk terugvliegt, maar dat je eerst nog hospitalera bent. Maar daar heb jij natuurlijk die opleiding voor gedaan. Veel plezier straks in Portugal.

• 16 Maart 2025 - 07:19

Minke:

Het was weer een genoegen mee te reizen.! Veel plezier in Rates! Mogelijk kun je er een evaluatieformulier op onze site over invullen. Voor de potentiële hospitaleros. We hebben er genoeg! Gister op de voorjaarsbijeenkomst van het genootschap weer een workshop voor 30 mensen! Het ga je goed!

• 17 Maart 2025 - 17:20

Gon:

Ha lieve stoere Dorrie, een verlate reactie van mij. Wat een ervaring weer, zo heel verschillend van andere jaren. Jij bent nu misschien al in Rates, daar heb ik ook gelogeerd toen ik de Camino Portuges liep. Ik hoop dat je daar een fijne tijd hebt. Vanochtend liep ik langs jouw huis, dat wacht rustig tot jij weer thuis bent. Chapeau en liefs van Gon

• 17 Maart 2025 - 21:51

Elise:

Top en het zit er weer op! Geweldig! Genieten![e-1f618]

• 18 Maart 2025 - 13:37

Martin W:

Goed gedaan Dorrie. Dit was ook weer een mooie en leerzame tocht. Nu weer (deels) uit je bubbel komen na al dat lopen, eten en slapen. Tot snel bij PH. Lieve groetjes Martin.