Hanggroep - Reisverslag uit Pendueles, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu Hanggroep - Reisverslag uit Pendueles, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu

Hanggroep

Door: Dorrie

Blijf op de hoogte en volg Dorrie

17 Februari 2025 | Spanje, Pendueles

17 febrPendueles

11 km(230)

Ik heb geluk dat er een bar te vinden is voor het ontbijt.Maandag is een slechte dag voor de horeca. Het is jammer dat Nacho er niet meer is, maar ik ben er ook weer happy mee om alleen met mezelf te lopen.

Het belooft een mooie dag te worden. Ik loop vandaag niet veel kilometers.

Lara komt volgende week naar Oviedo, en ik heb daardoor tijd over. Ik kort de routes meer in. Is ooklekker rustig .

Ik loop pas rond 10 uur, en de zon straalt al volop.

De route is weer mooi. Groene heuvels, schapen en koeien ,vogeltjes, en het geluid van stromend water.Voor de maandagochtend geweldig. De hoogteverschillen zijn niet noemenswaardig.

Ik bente vroeg op de plaats van bestemming

Ik zit voor de herberg op een bankje in de zon. Naast de herberg is een klein supermarktje.

Langzamerhand ontstaat er naast mij een hanggroep. Ze duiken af en aan de supermarkt in en komen met blikjes bier naar buiten. Ook ruik ik een zweem hasj langskomen.

Ik verveel me niet met het observeren van dit dorpsgebeuren Ik probeer te raden waar ze over praten. Echter het dialect is hier erg aanwezig ( hoorde ik gisteren van Nacho). Heel veel snap ik er niet van, maar ik geloof niet dat het gesprek erg hoogstaand is.

Precies om 2 uur gaat de herberg open. Het is binnenkoud, vergeleken met buiten. De mevrouw kookt voor mij, een superlekkere maaltijd; gevulde paprika, rijst en champignons en vooraf pompoensoep.

Daar knap ik helemaal van op.

Zij doet verwoede pogingen om het houtkacheltje op te stoken. Daar is ze niet heel goed in.

Het blijft koud.

Ook de slaapkamer, die heel ruim is , blijft koud. Dan maar onder de dekens.leuk om weer eens in een primitievere herberg te zijn.

De site van "waarbenjij.nu" werkt nog steeds niet goed. Sommigen kregen gisterenavond wel mijn verhaal, anderen niet. De helpdesk reageert niet. Toch wel vaak een problematische site. Er zijn inmiddels betere.

De namiddag en avond is rustig. Ik lees nu het boek, van David Nicholls; je bent hier. Heel grappig, over een groepje , dat een meerdaagse wandeling maakt.

Vandaag ontmoette ik voor de eerste keer pelgrims; een stel uit Tsjechië.Onderweg hadden we even kontakt, zij liepen uiteraard meer kilometers. Fijn om te zien dat ik niet de enige ben.

Verzonden vanafOutlook voor Android

• 18 Februari 2025 - 08:13

Minke:

Heerlijk dat je zo kan genieten. Mooi hè Noord Spanje. En zo mooi weer. Alleen het verschil binnen en buiten . Brr dat is niet fijn.