Een echte albergue
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
19 Februari 2025 | Spanje, Piñeres
19febr (Pineres de Pria 20 ( 269)
Het verhaal worst onderhand saai. Weer een stralende dag en weer een prachtige route. Ik loop stukken over het strand en in de bergen door bossen. Het is zelfs warm vandaag. Ik zoek, om te lopen, de schaduw op. Ik loop door plaatsjes, waar alleen maar hotels en campings zijn. Daar is het uitgestorven.Ik bekijk een camping, de caravans en huisjes staan ergdicht bij elkaar. Daar is " Distelloo" een paradijs bij.
Ook loop ik door plaatsjes die Spaans en nog mooi zijn.
Voor vanavond is het gelukt om een heuse albergue te boeken.De mevrouw had gisteren verteld dat er in het dorp geen restaurants en geen winkels zijn...In het voorlaatste dorp Nueva doe ik de boodschappen zodat ik vandaag en morgenvroeg geen honger hoef te lijden.
De herberg is erg leuk. Particuliere mensen hebben in hun tuin een huisje ,of misschien oorspronkelijk een schuur , omgebouwd tot een herberg. Een schattig huisje waarin 6 mensen kunnen slapen ; ook is er een keukentje. Er iseen mooie tuin . Tot het te koud wordt kan ik in hun tuin , in de zon zitten lezen.
In de namiddag komt er nog een Frans meisje. Zij is op de fiets, en onderweg naar Oviedo. Het is gezellig dat zij er is. Zij spreekt Engels. Het blijft mij verbazen, hoe weinig Engels de mensen hier praten , terwijl het toch een toeristengebied is.
Suraya blijkt een actieve dame, ze is veel op reis met de fiets. Ze slaapt , ook in deze tijd, in een tent. Dit terwijl de nachten echt koud zijn. Ze heeft een goede slaapzak . Daar heb ik echt respect voor.
Ik vind het heel leuk dat zij er is, we kletsen gezellig en eten samen.
De mensen van de albergue komen zelfs een ontbijt brengen voor morgenvroeg. Dit is wel weer een keer een echt leuke plek.
Verzonden vanafOutlook voor Android
19 Februari 2025 - 21:46
Koosje:
Wat leuk zo'n herberg, en ontbijt op bed.....ook dat nog
19 Februari 2025 - 22:27
Joop:
Fijn Dorrie dat je nog steeds van dat prachtige weer hebt. Dat is echt genieten. Op de fiets de camino doen lijkt mij ook wel wat. Of is het dan niet meer de echte camino. Hopelijk heb je nog veel meer van dit soort mooie dagen en onderkomens.
20 Februari 2025 - 07:09
Esther:
Wat een leuke albergue! Ik lees alles met veel enthousiasme, ben benieuwd of ik deze ook kan vinden Dorrie. En wat heb je mooi weer, dat is fijn. Maar weer een mooie dag gewenst!
20 Februari 2025 - 07:35
Minke:
Wat een treffer! Dat huisje en die medepelgrim. Weinig Spaans, nog steeds dus. In de jaren 90 toen ik er was: helemaal geen andere taal. Maar 30 jaar, dan verandert er wel wat zou je zeggen. Weer een fijne dag gewenst in het prachtige gebied waar je bent!
20 Februari 2025 - 09:45
Gon:
Ha Dorrie, hoezo wordt het verhaal saal als je in mooi weer mooie trajecten aflegt? [e-1f604][e-1f604] ik lees het met plezier en ben blij voor je dat de zon schijnt. Wat leuk zo’n kleine Albergue in de tuin. Doen je schoenzolen nog goed dienst?