De niet meer nieuwe schoenen - Reisverslag uit Villaviciosa, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu De niet meer nieuwe schoenen - Reisverslag uit Villaviciosa, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu

De niet meer nieuwe schoenen

Door: Dorrie

Blijf op de hoogte en volg Dorrie

22 Februari 2025 | Spanje, Villaviciosa

22febr Villavicioso

19 km

(324)

Als ik bij het wakker worden het stukje blauwe lucht zie wil ik liefst zo snel mogelijk aan de wandel.

De dag begint stralend. In de loop van de dag ontstaan er wat buitjes. Dit is een goede kans om mijn 1 euro poncho uit te proberen. Die werkt prima, alleenzweterig. Maar je moet niet alles willen hé. De meeste tijd schijnt gelukkig de zon.

Mijn schoenen in combinatie met mijn voeten, doen het geweldig.

Ik ben blij met mijn nieuwe schoenen. Net als ik stralen ze van de nieuwigheid. Een fijne dag, en weer een prachtige heuvelachtige omgeving. Ik ga vanaf nu iets meer het binnenland in. Als ik heel hoog ben zie ik ver weg de zee.

De weg staat dit keer goed aangegeven. De hele dag heb ik geen Google maps nodig. Dat is een uitzondering.

Omdat er veel fietsers zijn merk ik dat het weekend is. Ik zie ze vaak afstappen omdat de klimmetjes te stijl zijn. Ook ik loop dan enorm te hijgen.

Totdat ik op een wat moeilijker pad kom. Met veel modder. De regen van vannacht is merkbaar. Ik ga opzij lopen en ineens zak ik met beide voeten tot boven mijn enkels in de modder. Het kost veel moeite om er uit te komen. Het allerergste vind ik het voor mijn schoenen, die zo mooi nieuw waren.

Ik zoek een plekje om schoenen en sokken uit te doen...en yes ik heb niet de hele dag voor nietsgelopen met mijn oude schoenen. Na even in de zon drogen de voeten en kan ik droge sokken en mijn oude schoenen aan.

Dat voelt toch net iets fijner als dat gesop in de schoenen.

Dit keer heb ik geboekt inweer een leuke albergue.De plek is iedere keer een verrassing. Ik heb een klein eigen kamertje. Heel knus.

Ook deze albergue is boven een bar.

Daar aangekomen probeer ik als eerste , mijn schoenen schoon te maken. Dat is een enorm geklieder, het moet heel provisorisch in een klein wasbakje. Als nieuw zullen ze er nooit meer uitzien, nu hoop ik vooral dat ze snel drogen.

Ik eet in een restaurant, dattegenvalt , en ooknog duur blijkt. Dat kan ik van te voren niet zien ;er zaten veel mensen, daardoor denk ik dat het wel oké zal zijn. Balen!!

Op mijn kamertje vermaak ik me de rest van de dag met lezen, luisteren en schrijven...

Verzonden vanafOutlook voor Android

• 22 Februari 2025 - 22:09

Janina :

Wat een heerlijk verhaal heb je weer. Fijn dat de ‘nieuwe schoenen’ het zo goed doen. Ze zijn wel meter gedoopt. Geniet van je mooie wandelingen. Wij gaan even in Oostenrijk aan de wandel. Groetjes

• 22 Februari 2025 - 23:55

Maria:

Wat ben je toch een positief mens Dorrie. Ik geniet elke dag weer van je beschrijving van je dag. Geniet jij vooral van de verrassingen die je steeds weer tegen komt. Veel succes voorlopig.

• 23 Februari 2025 - 12:21

Pet:

Mooi dat de nieuwe schoenen bevallen en dat de oude nog van pas kwamen..

• 23 Februari 2025 - 17:13

Koosje De Leeuw :

Balen ja, dat modderig wegzakken. Ze hebben de vuurdoop gehad!

Morgen beter...