Saai
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
10 Maart 2025 | Spanje, Ferreira
11 maart Ferreira 26 km 640
Ik ben blij als ik de deur achter me dicht kan trekken van het hostel. Wat een ongezellige boel is het daar.
De ochtend is niet verkeerd , het is fris , droog weer. Ik kan nu nog even de stad bekijken. Het is een drukke maandagochtend.Vooral de schoolkinderen bepalen het beeld. Allen keurig in uniform. Waarschijnlijk hadden zij ook vakantie de afgelopen week. Lugo blijkt een grote stad, die wat arm aandoet. Er stroomt een rivier en er zijn ook parken. Ik loop een heel stuk langs een oude stadsmuur.
Ik ben op de camino altijd blij als ik weer de stad kan uitlopen. Het platteland voelt fijner.
In een koffiezaakvertelt een meisje dat ze met een groep studenten naar Santiago gaat lopen.
Het hoort bij de universitaire studie die zij doet. Ze hoopt het ook nog ooit alleen te gaan doen.
De weg is ietwat saai vandaag. Veel langs de weg, ook stukken door het bos, met vooral eucalyptus bomen, en langs boerderijen.
Het weer is wisselend, deels loop ik in t-shirt en ook regent het af en toe. Het is te doen. Echt helemaal top ,is het niet.
Voor vanavond heb ik een plek gereserveerd,echter ik krijg een app van de hosteleigenaar. Hij was vergeten dat er een groep zou komen, hij heeft alleen nog een 1persoonskamer voor mij, natuurlijk een stuk duurder. Ik doe het toch, omdat ik niet nog meer km wil lopen.
Het is ook wel lekker een eigen kamer, met douche en toilet.
De eigenaar is verder aardig,we kunnen in het Frans communiceren, allebei " un petit".
De kamer isfijn. Echter als die groep arriveert is het een kabaal van jewelste, kinderen op schoolreisje.
Voor nu vind ik dat geen punt, ik hoop dat ze vannacht een beetje rustiger zijn.
Het eten in het nabijgelegen restaurant heeft niet wat ik graag eet. Frites met varkenslappen.Ik zou het thuis niet in mijn hoofd halen om zoiets te eten. Echter honger maakt bruine bonen zoet. En honger had ik, het eten kon pas om 8 uur...veel te laat..
Verzonden vanafOutlook voor Android