...
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
17 November 2018 | Spanje, Montamarta
Van Zamora naar Montamarta.
Ik was doodmoe gisterenavond , dus liet de gezelligheid van de auberge aan mij voorbijgaan . Zamora is een byzonder mooie stad . Slenteren door de stad en zoveel moois zien is , voor mij vermoeiender als flink doorwandelen met een rugzak .
Vanochtend moeten we om 8 uur de deur uit . De dag begint goed met een lekker ontbijt , klaargemaakt door de hospitalereo ; hij is vrijwilliger , hij neemt zijn taak zeer serieus . Hij is zeer attent en behulpzaam . Wij worden allen , op een vaderlijke manier ,uitgezwaaid door hem .
Een frisse , prachtige dag, met een helder opkomende zon . In de stad zijn de vele ooievaars aktief . Zij zitten op hun nest , en klapperen hard met hun vleugels . Een mooi gezicht.
Ik denk dat zij overwinteren hier. Nadat ik de stad heb verlaten , zijn het vandaag veldwegen , door landbouwgebied, die de route bepalen . Doordat er een koele wind uit het noorden waait , blijft het fris. Deze wandeldagen koester ik .
In het dorp Montamarta , is het zoeken naar de herberg . De gemeente herberg is helaas gesloten na 1 nov . Uiteindelijk kom ik uit in een soort pension . Luxe , een echt bed met lakens .
Het pension heeft een grote binnentuin , waar geen zuchtje wind komt . Het is er deze middag hoog zomer . Heerlijk , genieten .Er is een redelijk normale keuken , dus ik kook een gezonde maaltijd ; dit keer geen blikjes of noodles. Lekkere spaghetti met groentes en kaas.
Verstuurd vanaf mijn iPhone
18 November 2018 - 07:21
Jab:
Nou Dorrie, weer een leuke droge trip gisteren. Net of je nu in de meer bewoonde wereld gaat komen, minder eenvoudige Auberges, en misschien meer bedrijvigheid in de richting van het Noorden. Goed gegeten, dus je kunt er weer tegenaan, fijne dag en avond,.... groetjes -
18 November 2018 - 14:13
Nel:
Ha Dorry,
Vanmiddag even in een overvol “werkwarenhuis “
Daar kwam ik Rita tegen, in de giga herrie, spraken wijtegen elkaar uit.
dat wij jou super stoer en dapper vinden.
xxxxx -
18 November 2018 - 14:34
Gon:
Ha Dorrie, heerlijk zo'n binnentuin in de luwte, met mooi weer.
Met een bord pasta, een boek en uitrusten maar.
Liefs van Gon