Geen regen - Reisverslag uit Fonsagrada, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu Geen regen - Reisverslag uit Fonsagrada, Spanje van Dorrie Bracht - WaarBenJij.nu

Geen regen

Door: Dorrie

Blijf op de hoogte en volg Dorrie

06 Maart 2025 | Spanje, Fonsagrada

6 maartFonsagrada 21 km(558)

Door het oude en doorgelegen matras, niet goed geslapen. Voor de eerste keer kreeg ik heimweegevoelens, naar mijn leventje thuis. Niet vreemd na ruim 2 maanden thuis weg te zijn. Ik besluit in de ochtendtoch nog maar even lekker door te lopen.

De aardige hospitalereo maakt een eenvoudig ontbijt voor ons. Brood met jam. Mijnhaverontbijt is voedzamer.

Allen beweren dat het vandaag gaat regenen, maar ik houd me vast aan de stukjes blauwe lucht. Er komen ernstig donkere wolken aan. De regenspullen gaan boven in de tas voor het geval dat.

De dag begint weer met een flinke klim. De eerste 8 km stijgen, gelukkig niet heel stijl. Het pad is vandaag relatief gemakkelijk.Ik loop gestaag door. Er zijn ook stukken over het asfalt. Dat vind ik helemaal nieterg. Ik hoefniet over iedere stap na te denken, waar ik mijn voet nu weer moet neerzetten.

De omgeving lijkt vandaag wat rustiger. Mooie glooiende groeneheuvels. Soms komt de zon zelfs.

Wat ik me al dagen afvraag is waar al dat water vandaan komt. In de bergen zijn voortdurend stromen en stroompjes water, die voor een heerlijk geluid zorgen.

Ik loopAsturie uiten Gallicie in

Gallicie blijft voor mij de echte caminoprovincie,met niet te vergeten altijd regen.

De bewegwijzering is perfect hier. Voortdurend word ik erop gewezen hoe ver Santiago nog is.

Dit komt overigens al behoorlijk dicht bij.

Voor deze avond heb ik een hostel geboekt,omdat bij de albergue gemeld stond dat er geen dekens zijn en geen serviesgoed.

Het hostel is net zo duur, of goedkoop, en is modern. Er is een geweldige keuken en gewoon dekens en zelfs lakens en een handdoek.Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.Onderweg is er weer geen enkele bar te bespeuren. Dan is het ontbijt als ondergond mager.Als ik in Fonsagrada aankom, zie ik een super markt waar ik meteen induik. Ik heb zo'n honger.

Het hostel is er tegenover. Dus daar duik ik meteen de keuken in. Ik maak soep en brood met tonijn, daar kom ik van bij.

Net als ik binnen ben, begint het te regenen,en niet zo zuinig. Het klettert de hele middag door. Wat een mazzelaar ben ik.

Ik doe niet meer veel, naar buiten gaanin de regen is geen optie. Ik lees wat en bekijk de route van morgen .

s'Avonds weer lekker wat eten klaar maken. Dit keer staan eieren op het menu, met kaas, tomaten en olijven..heerlijk.

In de ijskast staat een halve fles wijn. Die eigen ik mezelf toe; ik hoor het wel als ik iets verkeerds doe.

En hé he dit keer is er een aardige Schotse pelgrim. Hij bestelt een pizza.

We hebben een leuk gesprek. Hij is Wim Hoff fan, dat geeft iets gezamenlijks, en sowieso de primitivo lopen geeft iets gezamenlijks. En eindelijk het gewoon Engels praten is fijn.

Hij heeft voor 2 nachten geboekt, hij had een stuk in de regen gelopen,en wilde een dagje uitrusten maar vlg mij heeft hijal een beetje spijt van die 2 nachten . We hebben elkaar weer helemaal enthousiast gemaakt over de geweldige camino.

Verzonden vanafOutlook voor Android

• 06 Maart 2025 - 22:40

Addy:

En dat gaat maar dóór en door, jij bent niet kapot te krijgen Dorrie! Pffft. Toch merk ik dat de Camino Primitivo écht heel wat primitiever is dan de Camino Frances. Maar jij als doorgewinterde Camino loper zoekt het (letterlijk) hoger op! Het lijkt me trouwens niet prettig als je weer een primitieve albergue in moet duiken waar zelfs geen handdoek o.i.d. aanwezig is.Ook het wéér lijkt wel Nederlands. Maar jij kunt er kennelijk geen genoeg van krijgen en het blijft leuk om je te volgen! Sterkte!

P.S. Er gaat volgens mij iets fout met Internet.

Ik wilde controleren of mijn reactie onder jouw verslag stond door het te kopiëren, maar er stond niets. Ik heb het nogmaals proberen te plaatsen.Het kan nú zijn dat het tweemaal geplaatst is.