Heel hoog
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
05 Maart 2025 | Spanje, Castro
5 maart 23 km Castro (537)
Wat een fijne herberg was dit. En wat sliep ik heerlijk.
De mevrouw maakt ook weer een heerlijk ontbijt klaar. Eigenlijk wil ik hier helemaal niet weg. Zeker als ik naar buiten kijk, waar het grijs is en zelfs regent.
Ik had het plan om vandaag minder km te doen, maar van de Italiaan hoor ik dat de herbergin Grandas de Salime
dicht is, hij had gebeld. Dat betekent weer een dorp verder lopen .Het is goed om te weten, zo kan ik me er op voorbereiden. Als het me overvalt zo als gisteren vind ik het minder.
Ik trek al mijn schone kleren aan, en de jasen danmaar zien wat het wordt.
Meteen is er een flinke klim, en na 10 minuten stopt de regen. Dan is het meteen flink zweten, en de jas moet snel uit. En ja ,daar komt de zon alweer, dat voelt meteen goed. Het wordt zelfs zo warm dat ik al snel inT-shirt en korte broek loop.
Als ik weer op rotsen en keien loop is het erg uitkijken. Het heeft blijkbaar vannacht flink geregend. Alles is nog glibberiger als de afgelopen dagen. Af en toe klauter ik op handen en voeten, naar beneden .Ik ben dan heel blij dat niemand mij ziet met mijn onhandige capriolen.
In de bergen zie ik steeds meer kleurrijke bloemen, geel,roze,blauw. Delente wordt steeds zichtbaarder .
Ik zie vanuit grote hoogte een enorm stuwmeer in de diepte liggen.Ik ben dan zo hoog dat het duizelingwekkende is om naar beneden te kijken.
Er volgt een afdaling, die gelukkig niet heel stijl is, en daarmee redelijk goed te doen.
Ik kom zelfs vandaag een bar tegen, die eigenlijk dicht is, maar omdat ik het ben krijg ik toch een kop koffie.
De weg is iets gemakkelijker en vriendelijker alsgisteren. Daarmee is de dag fijner en is het meer genieten.
De laatste kilometers zijn nog even lekker door de modder dabberen. Het lukt net om de modder niet over de schoenen te laten lopen.
De herberg is dit keer een mooi oud, wat vervallen huis. De eigenaar is een vriendelijke jonge man ,die Engels praat. In het seizoen helpt zijn zus hem mee. In de winter doet hij het op zijn eentje.
We zijn vandaag met 3 personen. De aardige Italiaan van gisteren, nog een Spaanse man en ik.
Ik krijg een eigen kamer, waar ik helemaal blij van word.
De eigenaar kookt, eenvoudig maar lekker voor ons. We hebben een gezellige avondmaaltijd, zoals het hoort op de camino. Allemaal zijn wij ervaren caminolopers en de primitivo staat hoog op het lijstje. Bij mij is dit zeker ook zo...
Verzonden vanafOutlook voor Android
06 Maart 2025 - 01:04
Nettie:
Knap Dorrie al die bergen met rotsige paden, modder en keien over. Leuk om te lezen en mee te beleven.
Heel veel groeten
06 Maart 2025 - 09:20
Jannie:
Wat fijn dat je zo geniet, ik geniet mee! Ik heb heel veel bewondering voor je, knap hoe je het doet. Die koffie.......echt omdat jij het was! Mooie fijne kilometers maar weer. Groet Jannie
06 Maart 2025 - 12:22
Esther:
Als ik dit zo lees geniet je meer van en op de Primitivo, het zijn ook prachtige foto's en deze uitzichten maakt het afzien meer dan waard lijkt me. Weer een mooie dag en fijne slaapplek gewenst Dorrie. Groetjes, Esther
06 Maart 2025 - 12:51
Janine:
Mooie plaatjes, Dorrie, en spannende verhalen. Je beleeft weer geweldige avonturen: vaak afzien, maar gelukkig ook veel genieten!