Boter
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
22 Januari 2026 | Portugal, Porto Covo
22 jan
van Vila Novanaar Porto Covo
21 km (324)
Overnachting; mute hostel.
Redelijk goed geslapen, alleen kwamen de vuilnismannen met veel lawaai langs om half 6.
We krijgen een vorstelijk ontbijt. Dat maakt de dag al goed. Zo had ik bv voor de eerste keer na 17 dagen , boter op mijn brood, is genieten. We nemen afscheid van Karo, een bijzonder meisje, waar we 4 dagen mee optrokken. Zij gaat vandaag terug naar huis.
De weersvoorspellingen zijn zodanig dat het tot 2 uur droog blijft. Dat betekent voor ons dat we op tijd vertrekken en flink moeten doorlopen.
Dat gaat me goed af, een stuk beter als gisteren. Het weer is ,in de ochtend fijn. De zon laat zich zien. Al snel loop ik in t-shirt.
Vreemd, dat de ene dag zo anders is als de andere, kwa conditie. Ik geniet van de uitzichten. Het zand is ploeteren, de schoenen zitten voortdurend vol met kilo's zand, maar dat deert me weinig.
Net voordat het echt hard begint te regenen, moeten we nog een rivier(tje) oversteken. Het is niet heel diep. We plonsen er gewoon doorheen.
Als dat gelukt is, zoeken we naar t hostel, intussen regent het steeds harder. Marion spreekt een dame aan en zij reageert enthousiast dat ze weet waar het hostel is. Wij mogen instappen. De auto zat al vol met 3 oudere dames en een hond. Wij worden erbij gepropt en we hebben een gezellig autoritje met onze leeftijdsgenoten. Zij zijn ook gepensioneerd, en ze vinden het duidelijk heel leuk met ons.
Het hostal is geweldig, een prachtige locatie, aan de zee, envriendelijke mensen. Marion en ik krijgen weer samen een kamer, wat fijn is.
Er is een restaurant bij. We eten er een hamburger.
Intussen gaat het steeds harder regenen en stormen. De zee is wild. De plek hier zou pas echtmooi zijn als de zon zou schijnen. Maar helaas...
De voorspellingen voor de komende dagen zijn slecht. Balen...
Als we naar de supermarkt gaan worden we kompleet weggeblazen. Men geeft hierde tip, om binnen te blijven. Een soort code oranje, denk ik.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
23 Januari 2026 - 06:34
Joop:
Wel fijn Dorrie, dat good feelings en leed met elkaar worden afgewisseld. Die combinatie maakt het, zeker voor jou, ook uitdagender lijkt mij. En dat zand in je schoenen, ik moet er niet aan denken [e-1f62b]. Heel veel plezier en succes verder, ook van Sujato.
23 Januari 2026 - 10:32
Janina:
Hoi Dorrie, ik zag het gisteravond al bij het nieuws dat er in Portugal slecht weer op komst is. Hopelijk valt het mee, maar ik zou wel af en toe de buienradar raadplegen.
geniet maar lekker van alle leuke, mooie en verrassende dingen. GroetjesJanina
23 Januari 2026 - 11:26
Koosje:
Brood met boter ..er gaat niks boven. Wens je veel droog weer toe!
23 Januari 2026 - 20:47
Christha:
[e-1f31e]
Hi Dorrie,
Nu op naar de zon!
Leuk om jullie verhalen te lezen en gelukkig af en toe ook lekker weer, maar geen hebben we genoeg in Nederland, dus nu alleen nog maar zon!
Groeten Christha