Rust
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
13 Januari 2026 | Portugal, Vila do Bispo
Vila do Bispo 13 januari
7km (165)
Het regende hard vannacht. Het geeft mij een goed gevoel dat ik een dagje hier kan blijven. Een fijne kamer, een fijn huis. En een keuken met alle faciliteiten.
Gisterenavond maakte de eigenaar zelfs de open haard voor ons aan.
Ook moet ik aan mezelf toegeven dat een dagje rust voor mijn lijf en ook voor mij , goed is.
Vooral de rugzak blijft zwaar. Na zo'n 15 km gaat mijn lijf, met name mijn rug protesteren. De kilometers die dan nog moeten zijn afzien.
Deze morgen slaap ik extra uit en na het ontbijt, ga ik breien. Ik heb niet voor niets, al die dagen met mijn sokkenwol gelopen. Intussenluister ik naar podcast,waarna ik weer enigszins bij ben met het nieuws, waaronder o.a. het minderheidskabinet.. Blanca is met de auto vertrokken. Zij komt vanavond weer terug.
Na de lunch, klaart het weer wat op en loop ik naar het dorp. Vlg.de eigenaar , wonen er maar 3000 mensen. In de zomer word je overlopen door toeristen. Het dorp is gemoedelijk. Tot mijn verbazing is er zowel een Aldi als een Lidl. Ik houd inmiddels meer van de Portugese supermarkten. Er is een school, en een paar halfvolle terrasjes. Daar maak ik ook even gebruik van. Inmiddels schijnt de zon lekker.
Zo haal ik vandaag toch mijn 10.000 stappen. Wat is het fijn om zonder rugzak te wandelen.
De eigenaar komt, als het avond wordt, weer de open haard aanmaken, wat een fijne warmte geeft.
Een fijn relaxed dagje. Morgen zijn de voorspellingen beter. Dan weer aan de wandel.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
13 Januari 2026 - 21:28
Annelies Timmermans :
Hej, dat klinkt goed een rustdag. Wat ben jij over de Algarve gevlogen. En weer heerlijk om jouw verhalen te lezen!
Geniet van de prachtige natuur.
13 Januari 2026 - 21:32
Minke:
heerlijk!
14 Januari 2026 - 06:58
Erik:
Het is weer fijn je verhalen te lezen Dorrie --> en rust is ook een goede training