Fisherman's trail afgerond
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
23 Januari 2026 | Portugal, Lissabon
23 jan
Van PortoCovo naar Lissabon
Overnachting (weer) een mute hostel.
Toen we bijna sliepen, kregen we nog een verrassing in de vorm van eenman, die op onze kamer werd gestationeerd. Hij heeft een enorme rookwalm om zich heen hangen. De kamer isklein, en het bed boven mij heb ik volgehangen met wasgoed, dat maar niet wil drogen. Dus voor hem blijft het bed boven Marion over. Wij niet blij.
Ik ga meteen op zoek naar mijn oordoppen, dat wordt snurken vannacht.
Ondanks deze omstandigheden slaap ik redelijk.
Als ik smorgens wakker word merk ik dat ik helemaal geen zin meer heb in dit weer en in deze slechte voorspellingen. Ik moet uitkijken dat ik er niet heel chaggerijnig van word.
Voor vandaag hebben we de bus geboekt naar Lissabon. Officieel hebbenwede fisherman's trail afgerond;daar ben ik blij mee.
We kijken van dag tot dag, hoe verder.
Tot 11 uur schijnt de zon, en maken we een wandeling langs de zee. Dan is het meteen heerlijk en prachtig hier. Rond 11 uur komt storm Ingrid er aan.
Een gitzwarte lucht en als we in de bus zitten barst het los,keiharde regen, gepaard met donder en bliksem. Stel je toch voor dat je dan op de rotsen zit!
Rond 2 uur zijn we in Lissabon. Het is fijn om weer eens in de stad te zijn. We vinden een leuke eettent, waar we heerlijk eten; rijst met zeevruchten, wijn, koffie, toetje voor 15 euro p.p.
Daarbij hebben we sjans met de "leuke" ober. Daar word je weer mens van!
Intussen zijn hier ook voortdurend heftige buien. In de stad is dat minder erg.
Ik heb weer een leuk hostel in een oud klooster, het is een prachtig gebouw.
De mensen zijn vriendelijk. Het eerste wat ik doe is de wasmachine regelen, en vooral een droger. Alle kleren stinken de tas uit. Niet zozeer is dat stinken van mij, maarde kleren werden niet droog, en iedere dag moesten ze weer nat in de rugzak. Daar gaan kleren niet echt fris van ruiken.
Marion heeft een andere plek geboekt. Zij is er even aan toe om een kamer alleen te hebben. We hebben afgesproken dat we van dag tot dag bekijken wat we doen.
De planning was (is)om vanuit Lissabon naar Santiago te lopen. Het is de vraag of dit onder deze weersomstandigheden realistisch is.
Van een Portugees hoor ik dat deze regen ongekend is in Portugal.
In het hostel zitten vooral jongeren, geen wandelaars, dus er is niets gemeenschappelijks. Ik heb hier geen behoefte om met iemand te praten, en kruip bijtijds mijn bed in en doe mijn bedgordijntje dicht.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
24 Januari 2026 - 01:11
Eveline:
pastel de nata lekker [e-1f60b] - mooie stad Lissabon
24 Januari 2026 - 04:48
Joop:
Mooi verslag weer, Dorrie. Fijn dat je nu veilig en wel in Lissabon bent aangekomen. Neem aan dat je/jullie ook nog wel wat van de stad wilt beleven. Een hele mooie stad.
24 Januari 2026 - 10:04
Jannie :
Weer een trial afgevinkt. [e-1f44f] Ingrid even laten uitrazen en dan met frisse kleding en moed op naar Santiago. Geniet maar lekker even van je pauze en de stad. Fijne dag. [e-1f609]
24 Januari 2026 - 12:38
Koosje:
Lekker even genieten van het stadse leven. En een droge plek voor de vele regen!