De slectste dag tot nu toe
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
07 Februari 2026 | Portugal, Águeda
febr van Agueda naar Albergaria nova
Km 20 (539)
Overnachting;Albergue San Antonio
Vannacht is de storm Martha in dit gebied gearriveerd. Men zegt voorlopig de laatste. Ik hoop het.
Voor mij, ons, betekent dat vandaag regen, kou en harde wind. Hoe erg kun je het hebben?
En ja...erg is het. Van 8 tot 12 uur alleen maar regen, en niet zomaar een miezerregentje.
Iedere bar die ik tegenkom ga ik naar binnen. Bij de eerste bar bel ik video met Bobby. Dat is voor vandaag een opkikker . Pas na 12 uur komen er kleine blauwe stukjes lucht te voorschijn. Het enige dat helpt om enigszins droog te blijven is de 1 europoncho.
Dit is niet leuk meer. Binnen het half uur zijn de schoenen en de sokken doorweekt.
Na 12 uur lijkt de regen te stoppen en word ik eindelijk een beetje droog, maar dan komt er weer een pik zwarte lucht aan, met een enorme bui tot gevolg;dan is er gelukkig een schuilplek. Dit gebeurt de laatste kilometers meerdere keren.
Wat ben ik blij als ik in de albergue aankom. De anderen zijn er al. Ik heb blijkbaar het meeste in de bars gehangen.
Het is echt gedeelde smart is halve smart. Iedereen heeft het zwaar gehad.
De albergue heeft verwarming maar die is niet toereikend, het blijft onaangenaam koud. Niemand heeft nog zin om naar buiten te gaan, naar een restaurant.Het stormt en regent in de avond nog steeds hard.Er is geen supermarkt. Dat wordt een restjes avond. Iedereen heeft nog wel iets in zijn tas en dat verdelen we. Is voor een keer ook prima.
Iedereen is wat stilletjes, en uitgeblust. Tja na zo'n dag en dan nu in de kou, is ook wel veel van t goede( of t slechte) de spirit is uit de groep. Ik doe t rustig aan omdat ik pas di of wo in Porto hoef te zijn. Andrea en Anna moeten maandag vanuit Porto met de bus naar Pamplona. En Pascal en Nicola gaan waarschijnlijk samen verder. Maar allemaal wat onduidelijk.
Ik hoop echt intens dat morgen, de storm, de regen en de kou minder is, vandaag was t echt overleven. De slechtste dag tot nu toe.
Verzonden vanaf Outlook voor Android