Dries
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
04 Maart 2026 | Portugal, Paços
4 maart
Van Pacos naar Orbenlle
Overnachting ; casa alternativo
18 km (748)
Na een fijne nachtrust en een eenvoudig ontbijt, met witbrood en jam, zijn we keurig op schema, om 8 uur onderweg.
We missen vandaag een uur omdat, we Spanje bereiken. Dan komen we weer in de tijdszone waar ook Nederland in zit.
Weer is het mooi weer vandaag.
We lopen eerst naar Valenca, de laatste Portugese stad.
De grens is de rivier de Minho.
Uiteraard moeten wij dus een grote brug over. Op de helft van de brug is de grens gemarkeerd.
Het voelt voor mij best als een emotioneel momentje, om na2 maanden afscheid te nemen van Portugal.
Spanje voelt anders. De mensen spreken nog steeds ongeveer Portugees. De drankjes zijn beduidend duurder. Maar het is toch Spanje, ik kan het niet helemaal onder woorden brengen, maar het blijft mijn favoriete land.
De eerste Spaanse stad is Tui, een mooie oude plaats, met eenRomaanse kerk. In Tui hebben we een heerlijke lunch.
Daarna lopen we door bossen en ook langs een autoweg. Els en Lara hebben hier veel last van. Ik niet, omdat ik al veel langs autowegen liep, waar beduidend minder ruimte was. En ik luisterde naar een podcast, omdat ik benieuwd was of Teun van der Keuken al op de camino zit. Helaas hoor ik er niets meer over ...jammer.
Onderweg komen we een verwarde Italiaanse vrouw tegen, zij heeft pijnlijke benen en nog veel meer.Nadat we met haar wat drinken , laten we haar snel los. We verbazen ons erover dat we op de camino alleen maar zeer vreemde mensen tegen komen ( jij bent de uitzondering Denise).
Rond half 4 komen we aan bij Dries. Hij is een Belg en zijn albergue heet casa alternativo. De plek is samen met Dries en hond Otto een oase.
Hij heeft zelfs een zwembad, met lekker koud water. Hier maak ik natuurlijk gebruik van...heerlijk...
Dries is een byzondere man. Tijdens het eten , dat hij voor ons kookte, vertelt hij zijnlevensverhaal, en hoe hij er toe kwam om met deze herberg te starten. Wij zijn er van onder de indruk.
De camino en de zijn albergue zijn helemaal zijn passie. Mensen zoals Dries, maken de camino, de camino.
Wij hebben met ons drieen een mooie kamer, met fijne bedden, lakens en handdoeken .
Heel blij en tevreden ben ik met deze mooie dag.
Ik hoop dat ik morgenvroeg nog even tijd heb of krijg om in het zwembad te duiken. Eerst lekker slapen.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
04 Maart 2026 - 22:36
Janina:
Wat heerlijk voor je dat je weer in Spanje bent. Portugal heeft je wel van alles laten voelen: regen wind en vreemde mensen, je schiet nu al aardig op richting Compostela. Heerlijk dat het weer nu goed is , geniet nog even van alles daar. Groetjes Janina
05 Maart 2026 - 06:50
Minke:
Fijn onderkomen, goed weer, mooie maar soms vreemde mensen. Wat wil je nog meer. En zwemmen, diehard! Want het zal koud zijn. Groet en een fijne wandelwagen gewenst!
05 Maart 2026 - 08:19
Berty Palmen :
Dat zwemmen geeft een kickstart vanmorgen hihi ..heerlijk ,dan kun je fit en happy aan de dag beginnen ...succes weer vandaag !