Ziek
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
16 Februari 2026 | Portugal, Aguçadoura
15 febr van Agucadoura naar Rates
Overnachting albergue de agucadoura
Km 10
Ik ben s'nachts goed ziek geworden. Ik bespaar jullie en mezelf de details. Maar heel vervelend is het.
Het is duidelijk een voedselvergiftiging van de vis van gisteren. Nu had ik zo mijn best gedaan om weer te leren om vis te eten. Dat is nu weer even voorbij.
Lara zet smorgens , heel lief camillethee, meer kan ik ook niet eten.
Ik wil toch gewoon vertrekken en zien hoever ik kom. Het is altijd mogelijk om een taxi te bellen.
Het is een grijze dag, en we lopen nu landinwaarts, zodat we minder last hebben van de wind. Het lopen lukt nog wel in het begin, maar al vrij snel voel ik dat mijn energie laag is. Ook Lara en Kristel zijn niet helemaal in topconditie. Dus de stemming is beduidend minder als de afgelopen dagen, toen we veel lol hadden. Daarbij komt ook dat de route niet mooi is, en dat er nergens een rustplekje te vinden is.Bij een jagersbijeenkomst lukt het om een koffietje te scoren ( niet voor mij, ik moet er niet aan denken) en een paar stoeltjes.
He he even zitten.
Mijn energie zakt tot een nulpunt. Heel blij zijn we als we een restaurant tegen komen. Lara en Kris nemen een soepje, ik een banaan. Zij dwingen mij min of meer om iets te eten. Ik snap ook wel dat dat nodig is.
Zij maken ook de keuze om voor de laatste 5 km een taxi te nemen.Wat ben ik blij dat zij zo doortastend zijn. Mijn neiging is toch te veel om maar door te gaan.
Met de taxi zijn we in10 minuten in de albergue van Rates. Daar zijn lieve mensen , die ons hartelijk ontvangen.
Ik duik meteen het bed in en verder gaat alles aan mij voorbij.
Wat is zo'n voedselvergiftiging een naar iets. Het is niet alleen wat pijn in je maag, maar je hele systeem wordt aangetast.
Lara krijgt haar bijscholing als hosp.
De komende 2 weken zijn wij in Rates, daarna pak ik hopelijk mijn dagboek weer op.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
16 Februari 2026 - 11:12
Herman Velvis:
Love to Lara
16 Februari 2026 - 11:13
Minke:
Hoop dat je snel weer de oude bent. En veel plezier in Rates!!
All the best!
16 Februari 2026 - 11:15
Pet:
Ja, dat is balen...gewoon uitzitten dus, veel slapen en wachten..Beterschap.
16 Februari 2026 - 11:23
Koosje:
Beterschap Dorrie, ik hoop dat je snel weer op de been bent
16 Februari 2026 - 11:26
Joop:
Wat ontzettend vervelend voor je Dorrie. Je zou toch mogen verwachten dat het met de voedselveiligheid in Portugal goed gesteld is. Domme pech waarschijnlijk. Toch knap dat je weer op pad bent gegaan. Het liefst wil je natuurlijk op zo’n dag helemaal niets met lopen te maken hebben. Hoop dat je snel weer min of meer de oude bent. Beterschap lieverd!
16 Februari 2026 - 11:27
Peter:
Sterkte Dorrie! Ik hoop dat je snel weer beter bent.
16 Februari 2026 - 11:45
Mieke:
Beterschap, dit is echt heel naar
16 Februari 2026 - 11:51
Janine:
Jemig! Dit is wel erg zuur. Deze tocht van jou gaat dit jaar niet van een leien dakje. Hopelijk snel beterschap, Dorrie. [e-1f4aa][e-1f340]
16 Februari 2026 - 11:55
Henk:
Hoi Dorrie
Beterschap, ik hoop dat je de komende weken leuke en gezellige gasten krijgt als hosp
We horen het graag
16 Februari 2026 - 12:09
Gon:
Dorrie, wat fijn dat je nu even pas op de plaats kan maken en niet meteen weer verder moet. Ik hoop dat je een mooie tijd in Rates hebt.
16 Februari 2026 - 13:16
Eveline :
Wat naar! Beterschap! [e-1f490] hopelijk knap je snel op [e-1f340]
16 Februari 2026 - 13:41
Anke:
Oh Dorrie wat naar. Nu even 2 weken tot rust komen? Ga ervan genieten. Beterschap!
16 Februari 2026 - 14:00
Janina:
Heel veel beterschap Dorrie, neem de tijd om dit uit te zieken. Sterkte en hopelijk weer een beetje warmte en zon[e-1f31e][e-1f340][e-2764]️
16 Februari 2026 - 19:46
Jannie:
Hè bah!! Gelukkig dat je doortastende meiden bij je zijn. Als geroepen. Ik zou geen moeite doen om weer vis te leren eten, je lichaam wil het blijkbaar niet.
Lekker een paar dagen bijkomen en aansterken. De afgelopen weken hebben al het nodige gevraagd van je lichaam. Geef het een poosje rust . Daarna weer aangesterkt en uitgerust verder.......
Beterschap. [e-1f490] en een beetje lente hopelijk.
16 Februari 2026 - 21:11
Marja:
Beterschap Dorrie!
16 Februari 2026 - 22:18
Addy:
Wat fijn dat je niet alleen was Dorrie.Ik heb in Indonesië een zware voedselvergiftiging meegemaakt, ik weet wat je te verstouwen hebt.Hoop vurig voor je dat je er snel van af komt. RUSTEN! En daarnaast toch een fijne tijd in Rates. Het is nodig! Van harte beterschap!
17 Februari 2026 - 10:49
Johan Duijts :
- Niet zo mooi om ziek te worden. Beterschap en hopelijk ben je snel beter.
17 Februari 2026 - 18:38
Irene:
Ha Dorrie, net 2 verslagen gelezen, ik had geen internet verbinding.
Hopelijk voel je je alweer wat beter.
Je bent nu op een bekende plek èn kan het de komende weken voor jezelf wat aangenamer maken.
Dat komt je echt toe!
20 Februari 2026 - 19:10
Wil:
Hé bah Dorrie. Dat je dat na alle natte toestanden ook nog eens krijgt. Zorg goed voor jezelf, heel veel beterschap en kom weer snel op krachten. Rust lekker uit, je hebt het nodig !