Met de bus
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
10 Maart 2026 | Spanje, Fene
10 maart
Van Santiago per bus naar Ferrol
Van Ferrol naar Fene
Overnachting ;OAlbergue de Fene
Km 17(880)
Het is vroeg dag, omdat Lara vroeg op het vliegveld moet zijn. De mevrouw van de herberg zou een taxi bestellen. Die taxi bleek de man van de herberg te zijn. Maakt niet uit, als Lara maar op tijd in het vliegtuig zit.
Heel jammer dat ze weggaat, maar haar plicht roept.
Dan ga ik, zoals ik altijd in Santiago doe, naar de vroege mis. Ik vind het byzonder om met een paar oude mensen, de mis bij te wonen.
Daarna ontbijt ik in de herberg, en babbel ik nog even met onze kamergenoot, die helemaal verdrietig is omdat hij gisterenavond afscheid moest nemen van zijn caminovrienden. Dat kan ik me ook zeker herinneren van eerdere camino's. Hij had de Frances gelopen. Dan trek je 5 a 6 weken met zo'n groep op. Dat schept een innige band.
Rustig loop ik naar het busstation, waar alles goed is geregeld. De weg naar Ferrol is niet heel boeiend. Het is een grijze, koude dag.
Als we in Ferrol zijn en ik de gele pijlen moet zoeken, merk ik dat ik moe ben. Ik mis de goede energie.
Ik realiseer me ook dat ik gisterenavond laat ging slapen en vanmorgen weer vroeg op.
Ik had een lekker bruin broodje gekocht, en op een plein, op een bankje, dacht ik hier lekker van te gaan genieten.
Helaas, dat lukte niet, ik werd belaagd door vele duiven. Ze trokken nog net niet het brood uit mijn handen. Wat een brutale rotbeesten.
Inmiddels breekt wel de zon door, en als ik de route heb gevonden staat die goed aangegeven.
Ferrol komt op mijwat armoedig en verwaarloosd over. Het ligt aan een grote rivier, die in open verbinding staat met de zee. Door het grote water zijn er mooie uitzichten.
Ik kies het caminopad dat over een lange brug gaat.
Dan loop ik naar de plaats, die tegenover Ferrol ligt; Fene.
Ook deze plaats komt armoedig over.
Het Hostel is heel ongezellig en koud.Alles gaat electronisch. Een Duitser ligt er in bed. Ik mis Lara en Els enorm, wij zouden het samen wel gezellig hebben gemaakt. Nu is er niets aan.
Ik hoop dat ik me morgen weer fitter voel en dat het pad en de mensen om me heen leuker worden
Verzonden vanaf Outlook voor Android
10 Maart 2026 - 21:36
Berty Palmen :
Een lieve omarming vanuit limburg [e-2763]️[e-1f48b]
10 Maart 2026 - 22:14
Janine:
Even afkicken, Dorrie, van je vertrouwde gezelschap? Hopelijk schijnt morgen de zon voor je en zie je de wereld om je heen weer positief! Maak er nog even een paar mooie weken van.
11 Maart 2026 - 06:16
Minke:
Niet fijn zo’n dag. Vandaag een nieuwe dag met nieuwe kansen. Succes!