Verwendagje
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
11 Maart 2026 | Spanje, Pontedeume
11 maart
van Fene naar Pontedeume
Overnachting pension mezon Paz
Km 17 (897)
Ik ben s'morgens best chaggerijnig. Het regent. De medepelgrim; de Duitser is oersaai. Hij ligt voortdurend in zijn bed, snoep te eten. Hij reageert op mijn vragen, maar er komt niets terug. Ik ga dus denken dat hij grote problemen heeft, die hij wil overdenken op de camino. Dus ik stop er maar mee om kontakt te zoeken.
Ik wacht enige tijd tot de regen wat minder wordt. Het blijft echter een grijze dag. Er hangt een grauwsluier over het land. Pas als het wat lichter wordt en de zon pogingen doet, wordt mijn zin ook beter.
Ik besluit om er een verwendagje van te maken.
Niet te veel kilometers, lekker lunchen en als kers op de taart een individuele kamer.
Ik had aanvankelijk de gem. albergue op het oog voor 6.10 euro. Echter die recensies waren zo erg ; kou, vocht, schimmel en slechte bedden, toen dacht ik dat moet ik mezelf niet aandoen.
Ik loop door stukken bos. De bossen ruiken heerlijk fris. Maar ook veel door stedelijke gebieden. Het is nauwelijks vlak, voortdurend klimmen en dalen.
De lunch is heerlijk, daar kan ik de rest van de dag op teren. Op de tv zie ik nog steeds heftige discussies en ellende rondom Iran. Het effect op de Spaanse economie is groot; met name de prijs voor benzine veroorzaakt paniek.
Dit gebied van Spanje komt armoedig over, hoewel het plaatsje Pontedeumeleuk lijkt vanaf een afstand, vooral omdat het aanwater ligt.
Er is veel horeca. Niemand praat ook maar 1 woord Engels. Er zijn geen pelgrims, dus deze camino moet ik het vooral leuk maken met mezelf. Ik ben natuurlijk verwend geraakt aan heel leuk gezelschap, dus dit is afkicken.
Ik ben helemaal happy met mijn eigen kamer, dit is super voor 1 nacht. Ik ben er al om 2 uur, en ga dan meteen lekker in bed liggen.
Filmpjes kijken en podcasts luisteren. Het lijkt erop alsof Teun nu toch de camino gaat lopen. Ik ga hem helaas niet tegen komen.
Later ga ik nog een stuk lopen, naar een supermarkt. Dan is het weer opgeklaard en zelfs zonnig.
Mijn goede zin is terug en ik heb er zin in om nog een paar dagen door te lopen.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
11 Maart 2026 - 21:20
Joop:
Gelukkig Dorrie heb je die herberg van € 6,10 overgeslagen. Dat zijn toch geen prijzen! Zelfs goedkoper dan de eenvoudigste kamer in India. Het is inderdaad wel weer hondenweer daar in Spanje. Maar goed, nog even volhouden blijkbaar. Je bent gelukkig nog steeds vol goede moed. Heel dapper van je. Sterkte en veel plezier. Lieve groet [e-2764]️