Lekker eten
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
15 Maart 2026 | Spanje, Siguero
15 maart
Castrelos naar Sigueiro
Overnachting; Camino Real
Km 21 (969)
En ja de zon schijnt, nog niet met overtuiging, maar het ziet er goed uit. In het hotel krijg ik uiteraard een ontbijt; de mevrouw van het hotel wijst me hoe ik het beste op het caminopad kan teruglopen. Het hotel ligt een paar km buiten de route. Een zo'nhoteldagje is prima, maar een hotel is erg alleen, ook in de eetzaal bij het ontbijt is men op zichzelf.
Het is nog fris. Meteen loop ik weer door een bos. Vandaag is eigenlijk een beetje hetzelfde als gisteren. Bossen met hoge bomen, soms klimmen, iets minder als gisteren. Gehuchten met ook moderne huizen; ik denk dat dit mensen zijn die in Santiago werk hebben. Hier op het platteland valt weinig te beleven. Af en toe een boerenbedrijf.
Kortom de route is best saai.
Er is ook geen enkele bar onderweg. Aan bankjes doen ze in Spanje niet en het gras is te nattig om op te zitten. Dan maar doorlopen , waardoor het laatste stuk best zwaar is. Gelukkig dat ze de lunchtijd oprekken tot3 a4 uur. Dat haal ik net.
De jongen van het hostel is aardig en praat redelijk Engels.Het hostel is mooi, goed aangekleed en verzorgd. Ik lig op een kamer met 6 mooi opgemaakte bedden
Helaas ben ik de enige. Ik vind het wel vreemd, want ik kwam onderweg wel een paar mensen tegen. Het valt mij op dat ze hier vooral in groepjes lopen, en ik heb niemand gezien met een echte rugzak.
Wellicht bagagevervoer, of misschien een camino van 1 dag. Verder als Buen Camino kom ik niet. Ik heb er niet (meer) zoveel zin in om verder te kletsen. s'Avonds zou ik het wel leuk vinden.
De jongen van het hostel heeft een restauranttip, waar ik graag gebruik van maak.
Het eten is erg goed; geitenkaassalade met garnalen, een ietwat vreemde combi, maar smaakt heerlijk. En gefrituurde aardappels met draadjesvlees en avocadosaus, ook een byzondere combi, maar superlekker. Hier heb ik voor de rest van de dag genoeg aan.
Helemaal tevreden ga ik naar t hostel. Even een dutje, dan douchen etc.
Later ga ik nog even het stadje bekijken. Wat opvalt, is de levendigheid op straat en in de bars . Dat doet men in Spanje toch beter als bij ons , waar de meesten s'avonds thuis voor de buis zitten.
Verzonden vanaf Outlook voor Android
16 Maart 2026 - 09:09
Minke:
inderdaad Dorrie, die levendigheid. Dat is ook waar ik in Spanje blij van wordt. En het kletsen, wat kunnen ze eindeloos kletsen, om jaloers op te worden.
Fijne dag!