De zon
Door: Dorrie
Blijf op de hoogte en volg Dorrie
03 April 2024 | Spanje, Fuenterrobles
3 april Fuenteroble 11km (917)
Omdat ik al dagen geen supermarkt heb gezien, moet ik ook voor het ontbijt naar het restaurant.Daar is Ron ( alias neef Peter) ook. Heel typisch dat ik me meteen zo op mijn gemak voel bij hem.
Hij heeft vandaag , in tegenstelling tot mij, veel kilometers op het programma staan. Dus hij vertrekt bijtijds . Ik doe het rustig aan. Ga na het ontbijt terug naar de albergue om alles in te pakken en te vertrekken. Ik loop over het asfalt, omdat ik wel weer eens met droge voeten wil lopen. De weg is rustig. Ik geloof dat ik de hele wandeling2 auto 's heb gezien. De weg is licht stijgend, het is lekker fris weer en de omgeving is mooi groen. Er zijn veeltevreden grazende koeien.
Kortom een fijne relaxtewandeling.
Ik maak het me vandaag gemakkelijk met de11 km, omdat ik in de albergue van Fuenteroble wil overnachten. Ik heb daar goede herinneringen aan.
Als ik in het dorp aankom, is Ron , met het Duitse stel nog in de koffiebar. Dat is nog even leuk. De Duitse man loopt de hele camino op Crocks. Ik vind dat onvoorstelbaar. Voor hem is het de beste manier.
In de albergue word ik verwelkomd door een aardige jonge vrouw. Zij is vrijwilligster, en gaat binnenkort verder met haar camino
Zoals vanouds brandt het open haardvuur. Ik kan in de avond mee-eten.Het is inmiddels mooi weer geworden. Ik zoek een plekje uit de wind, die is nog stevig, in de zon. Dat is weer fijn.
Ik lees en bekijk de pelgrims die langzamerhand binnen komen.
Heel anders als gisteren is nu de voertaal Spaans. Gelukkig is ereen Duitser, die het Spaans ook niet machtig is.
Er is eenvoudig, maar lekker gekookt voor ons. Natuurlijk laat. Pas om 9 uur zijn we klaar met eten , en dan is het meteen bedtijd.
Een volle slaapzaal dit keer.
Verzonden vanafOutlook voor Android
03 April 2024 - 22:13
Wil:
Een fijne relaxte en vrij korte tocht vandaag in de zon Super Dorrie na al die inspannende dagen en het water waar je mee moest dealen.
morgen nog zo’n dag !
03 April 2024 - 22:43
Ans:
Ik zie je al zitten [e-1f604], lekker zitten lezen en staren naar de arriverende pelgrims.
Goed van je om " maar" 11 km te lopen.
Jou kennende is dit eigenlijk veel te weinig. Maar toch lekker Dorrie, zo'n relax dagje.
Morgen ligt het pad er nog steeds[e-1f605].
Geniet van alles en hopelijk morgen een droge dag. X
03 April 2024 - 23:20
Pet:
Mooie omgeving daar. En een interessante herberg..Bijna Salamanca. Het gaat best vlug. Voor je het weet sta je in Compostela..of ergens anders . Heb je geen sandalen trouwens ?